Nagy reményekkel és sok sok hasznos információra éhesen vártam ezt a konferenciát. Most indítottam a vállalkozásomat, így úgy gondolom ez a lehetőség, nagyon is időben érkezett hozzám. Ezért nem volt kérdés, hogy ki fogom használni a lehetőségeket. Az első előadó Gál Kristóf volt a Klikmarketing cégnek vezetője. A téma a: Tedd hatékonyabbá a vállalkozásodat volt. Be kell valljam ezen előadással kapcsolatban rettenetesen nagyot csalódtam. Hogy miért? MondomÉs félre ne érts, nem azt mondom, hogy Kristóf szakmaiatlan volt, vagy a tanácsai nem témába vágóak, de egyszerűen csalódtam.

Érzelmek:

Vártam volna valami hasznos kézzel fogható tanácsokat, ehelyett csupán csak azt hallottam, amiről eddig is tudtam. A beszélgetés témája, egyébként nagyon a lelki, motivációs irányokba terelődött el. Kevés szó esett a marketingről, és a vállalkozások hatékonyabbá tételéről.

Hogyan ne függj a környezeti tényezőktől, hogyan ne hagyd magad befolyásolni, hogyan jutalmazd meg magad a sikereidért, hogyan szellemülj át érzelmileg a vágyaid kapcsán, hogyan fogalmazd meg a céljaidat, és teljesítsd azokat, hogyan légy kitartó…

A srácok megnyíltak, elmondták számukra milyen érzés volt egy egy kudarc megélése, hogyan léptek túl rajta, mivel ösztönözték magukat. Ok, jó, nem olyan csajosan nyíltak meg hanem férfiasan, de azért pár dolog igen is levonható volt megfigyelési szempontból.

Önbecsülés, önértékelés, célok személyiségbeli hátrányai, előnyei, mi a vállalkozói lét, és hogyan tudod lelkileg stabilan működtetni magadat.

És semmi hasznos információ. Legalábbis számomra. Asztrológusként, ezek a dolgok részemre abszolút evidensek voltak. Sőt teljesen tisztában vagyok azzal, hogy milyen a személyiségem, hol vannak a buktatóim, mik adnak célt, hogyan tudom motiválni magam, hogyan zárjam ki a külvilágot, és felejtsem el a megfelelési kényszerből elkövetett önszabotázst.

Bak NAP 11.ház, Halak AC fekete hold Lilithel, és a Ceressel, Felszálló Vestával Ikrek 3-as ház, Skorpió Mars Plútóval a 8-as házban, Jupiter stelliumban a Neptunusszal, Merkúrral, Bika 2-es házas Hold. Nyilas MC Astreával. És ezzel most nagyon sok mindent elmondtam a személyiségemről, aki érti ezt a szimbólumrendszert.

Amit szívesen hallgattam volna:

Ami tényleg lényeges, de például szívesen hallottam volna a:

-mekkora marketing költségvetés szükséges egy vállalkozásnak, hogy ne akadjon el (induló, közép, haladó szinten)

-kapcsolatépítés mennyire fontos, hogyan befolyásolja a partnerek megléte a vállalkozás hatékonyságát

-milyen kisebb rendszereket tud kihasználni egy vállalkozás, hogy hatékonyabban működjön

-delegálás, virtuális asszisztencia, megfelelő munkatársak a vállalkozásban mi alapján válasszon, és itt elég lett volna egy példában kitérni egy bizonyos személyiségi típusra.

-tevékenységeket megkönnyítő tapasztalatok

-milyen munkafolyamatok azok amiket minden vállalkozásnak meg kell tennie vállalkozásfejlesztés kapcsán

Szóval ilyen és ehhez hasonló tapasztalati tudás felvillanyozott volna. Azonban nem vagyok csalódott a Marketing Summittal kapcsolatban, sőt várom a 10 órai kezdéssel Dallos Zoltán – Töltődj fel élményekkel és utazásokkal című előadását. Kíváncsian várom a marketing konferenciába való beleillőségét, milyen szemszögből lesz megközelítve.