Ami azt illeti ez a beszélgetés, inkább adott át nekem szemléletet, mint tudást. Nem tudtam meg azt pontosan, milyen eszközök kellenek egy passzív jövedelem kiépítéséhez, de rálátást kaptam arra, milyen bizonyos szabályok szükségesek ahhoz, hogy valaki ne vezesse félre magát a passzív jövedelem világában.

Ami számomra nagyon nagy pozitívum volt, hogy Veres Attila abszolút, nyílt és segítőkész hozzá állással állt hozzá a témához. Megpróbált ilyen rövid időn belül, egy olyan gondolatot elindítani, amely ha nem is ad stratégiát, de egy fontos szemléletet mutat a passzív jövedelmek területén.

Be kell valljam nekem is nagy célom volt passzív jövedelmet kiépíteni. Egyik kísérletem volt, mikor a tudomásomat, videó formájában próbáltam értékesíteni még az Adsense párosítással, mert tanfolyamokat nem akartam szervezni. Több munkával járt, viszont a videón megjelenő hirdetés egész jövedelmezőnek és passzívnak tűnt. A mai napig egyébként generál forgalmat ez a rendszer, de mivel nem sikerült tökéletesítenem a rendszert így keveset.

Egyik célom ezen majd változtatni, az elhangzottak alapján.

És újabb rendszereket szeretnék kiépíteni.

Az előadásból az derült ki, hogy a passzív jövedelemnek sok területe van, és két féleképpen lehet belevágni a dolgokba.

  1. A már meglévő pénzt befektetni és hagyni hogy termelődjön. -> Tehát van pénzed és azt fekteted be.
  2. Idő ráfordítással egy önműködő online rendszert kiépíteni. -> Nincs annyi pénzed, hogy befektessél, így az idődet fekteted be.

Fontos!

A passzív jövedelem egy olyan forrás ami akkor is pénzt termel, amikor alszol. Ehhez pedig elengedhetetlenek az önműködő rendszerek.

Méltán elhangzott a Salesautopilot. Mivel kezdő vállalkozó vagyok, én is elkezdtem az ismerkedésével, még csak hírlevélre használom, igen, de remélem idővel sikerül az automatizálás, hogy minél kevesebb emberi erőforrásra legyen szükség a működéshez.

Nagy tanulság felismerni, hogy az automatizálással idő spórolható meg, és felesleges munkaerő, aminek következtében a bevételből kevesebb költség megy el, ráadásul a hatékonyság is növelhető, és az esetleges hibaforrások is csökkenthetőek. De ez már nem mostani gondolat, jó ősrégi, amit jó mindig leporolni.

Siker: valamit megterveztél, arra törekedtél, és sikerült megvalósítani. Ha ezt szem előtt tartod megszerezheted az önbizalmadat, és építheted. No igen ez nekem is nagy lecke volt az élettől 🙂

És találkoztam még egy fontos dologgal, aminek a gondolatától régebben nem voltam boldog. De egyre jobban látom, hogy együtt haladni valakivel sokkal célravezetőbb, mint egyedül. Akár egy mentorral, sőt egy mentorral jobb, mert ő már elkövetett sok hibát, és azokat neked legalább nem kell, elkövetheted a sajátjaidat 😛 🙂

Tehát a fő konklúzió, ha van egy nagy ötleted, stabil alapokra kell rakni. Minél nagyobb az ötlet, annál stabilabb és levédhetőbb alapok kellenek, hogy senki nem rondítson bele a passzív bevételi forrásodba.

Aztán elhangzott olyan is, hogy:

  • A piacnak mindig igaza van, piachoz kell alkalmazkodnod.
  • Gondolat, jó eszközrendszer, jó termékkiválasztási stratégia. -> eredményes passzív jövedelem
  • Minden egyes bevétel csak oda tartozik ahonnan jött. Pl ingatlan befektetésből jövő bevétel csakis ingatlanba fektethető vissza.
  • Rossz vállalkozást nullán kell hagyni a sikeres vállalkozásból eredő nyereséget, a nyereséges vállalkozásba kell visszafektetni.

Meg pár hasznos információ még biztosan elhangzott. Azt hiszem nekem elegendő volt ahhoz, hogy tovább gondolkodjak a saját passzív jövedelmi forrásaim alakításán. Most éppen két rendszeren gondolkodom.

De azt hiszem lehet mégis megírom az első könyvem. A témája nem ide való hiszen a másik vállalkozásom témaköre.

A címe még alakulóban a nőknek fog szólni, még pedig hogy hogyan növesszenek gerincet maguknak, és hogyan éljék meg a nőiességüket, hogyan legyenek sikeresek és boldogak ebben a világban, úgy hogy ne kelljen megalázkodniuk a férfi uralomban. Olyan eszközökkel, amik női eszközök, és nem kell hozzá férfiasodniuk, amivel irányítókká léphetnek át, és eldönthetik maguk mit akarnak és mit nem.

Ez egy kihívás részemre, mert fél évet adok magamnak a megírásához. Szóval azt hiszem nagy fába vágtam a fejszém, de meg van egy cél, most lehet megvalósítani, és fél év múlva prezentálni 🙂

Tehát már csak ezért is hasznos volt ez a beszélgetés számomra 🙂